- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Vill man ha ett inslag av viltsmak till höstens kantareller så rekommenderar jag det här receptet om man inte har tillgång till älgfärs.
Servera gärna biffarna med potatismos eller kokt potatis samt lingonsylt.
Instruktioner
- Börja med att mixa den gula löken och bacon till en fin smet. Blanda sedan lök- och baconsmeten med köttfärsen.
- Tillsätt keson, ägget, créme fraiche och kryddorna.
Bland allt väl till en fin köttfärssmet.
- Forma biffar av färsen till önskad storlek och lägg dem på smörpapper i en långpanna. Grädda biffarna i ugnen på ca 180 grader tills de fått fin färg, eller stek dem i stekpannan.
- Sås: bryn smöret i en vid kastrull, när smöret fått lagom färg tillsätt kantarellerna, salta och peppra efter smak.
Låt svampen puttra tills nästan all vätska reducerats bort. Tillsätt grädden och vlilkrydda efter smak och låt det koka upp.
Red av såsen till önskad konsistens.
Publicerat den
16 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt gott, gjorde det i helgen. Tack för ett kanonrecept, får högsta betyg.