Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk viltfärsbiff med kantarellsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vill man ha ett inslag av viltsmak till höstens kantareller så rekommenderar jag det här receptet om man inte har tillgång till älgfärs. Servera gärna biffarna med potatismos eller kokt potatis samt lingonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att mixa den gula löken och bacon till en fin smet. Blanda sedan lök- och baconsmeten med köttfärsen.
  2. Tillsätt keson, ägget, créme fraiche och kryddorna. Bland allt väl till en fin köttfärssmet.
  3. Forma biffar av färsen till önskad storlek och lägg dem på smörpapper i en långpanna. Grädda biffarna i ugnen på ca 180 grader tills de fått fin färg, eller stek dem i stekpannan.
  4. Sås: bryn smöret i en vid kastrull, när smöret fått lagom färg tillsätt kantarellerna, salta och peppra efter smak. Låt svampen puttra tills nästan all vätska reducerats bort. Tillsätt grädden och vlilkrydda efter smak och låt det koka upp. Red av såsen till önskad konsistens.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Queenie 2 september 2010

    Riktigt gott, gjorde det i helgen. Tack för ett kanonrecept, får högsta betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.