Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina viltfärsbiffar med en touch av Italien

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag brukar göra biffarna på antingen vildsvin eller rådjursfärs. Men det går att göra på den färs man föredrar eller har hemma. Biffarna är goda både varma och kalla! De funkar utmärkt att ha som picknickmat eller på buffébordet. Vi gjorde minibiffar till svägerskans dotters studentbuffé för ett par år sedan, där de hade en försvinnande åtgång. Sambon brukar få med sig ut på jakten mellan två hamburgerbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd). Under tiden som kryddblandningen står och sväller så finhacka de soltorkade cocktailtomaterna och fetaosten, samt riv mozzarellan. Smaka av kryddsmeten och se om du behöver tillsätta någon krydda innan du häller i hacket från fetaosten, tomaterna och mozzarellan! Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. Jag brukar steka på 4:an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars.
  2. Ett tips är att steka biffarna så dom får en fin och gyllene yta och sen låta dom gå klart i ugnen (125 grader) Biffarna är klara när dom släpper i från sig vätska, då blir dom saftiga och fina (svårt att säga exakt tid) En krämig potatisgratäng är inte fel att servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.