Servera med tomatmarmeladen och gärna med en klick turkisk yoghurt. Får man inte tag på viltfärs kan man använda nötfärs och lite viltfond med kantarell, det gjorde jag och det blev jättegott, fast det är säkert godare med viltfärs.
Instruktioner
- Tomatmarmelad: Ta bort kvistfästet av tomaterna och skär dem i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka ihop till en tjock, trögflytande konsistens.
- Viltfärsbiffar: Blanda färs, ägg och kryddor. Kör du med nötförs så ta i lite vilt- och kantarellfond, jag tog ca 1,5 msk, men du får prova dig fram. Forma till åtta runda bollar eller biffar och stek i olja till fin färg och tills de är genomstekta.
- Löksallad/dressing: Skiva all lök tung, gärna med mandolin. Hacka persiljan. Vispa ihop dressingen och blanda med salladen.
- Servera viltfärsbiffarna med kokt couscous, bulgur eller kokt ris, tomatmarmelad, löksallad och gärna lite turkisk yoghurt.
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar