God färsgryta med smak av vilt.
Instruktioner
- Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Strimla purjolöken. Skala och grovriv palsternackan.
Bryn svamp, lök, purjo och palsternacka i en rymlig gryta. Ta upp alltsammans.
- Lägg i lite mer fett i grytan och bryn färsen. Smula inte sönder den alltför mycket. Krydda med 1 tsk salt, 2-3 krm svartpeppar och ½-1 tsk timjan.
Lägg tillbaka svampblandningen i grytan.
- Rör samman grädde, senap, fond och majsstärkelse. Häll det i grytan och rör om.
Låt den puttra på svag värme under lock i ca 10 min. Smaka av. Strö över lingon och hackad persilja.
- Bjud med pressad mandelpotatis, ris eller fullkornspasta. Lite extra lingon och även syltlök är gott till!
Publicerat den
20 mars 2009
Skriv kommentar