Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God färsgryta med smak av vilt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Strimla purjolöken. Skala och grovriv palsternackan. Bryn svamp, lök, purjo och palsternacka i en rymlig gryta. Ta upp alltsammans.
  2. Lägg i lite mer fett i grytan och bryn färsen. Smula inte sönder den alltför mycket. Krydda med 1 tsk salt, 2-3 krm svartpeppar och ½-1 tsk timjan. Lägg tillbaka svampblandningen i grytan.
  3. Rör samman grädde, senap, fond och majsstärkelse. Häll det i grytan och rör om. Låt den puttra på svag värme under lock i ca 10 min. Smaka av. Strö över lingon och hackad persilja.
  4. Bjud med pressad mandelpotatis, ris eller fullkornspasta. Lite extra lingon och även syltlök är gott till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.