Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsbiffar med löksalladoch tomatmarmelad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera med tomatmarmeladen och gärna med en klick turkisk yoghurt. Får man inte tag på viltfärs kan man använda nötfärs och lite viltfond med kantarell, det gjorde jag och det blev jättegott, fast det är säkert godare med viltfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatmarmelad: Ta bort kvistfästet av tomaterna och skär dem i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka ihop till en tjock, trögflytande konsistens.
  2. Viltfärsbiffar: Blanda färs, ägg och kryddor. Kör du med nötförs så ta i lite vilt- och kantarellfond, jag tog ca 1,5 msk, men du får prova dig fram. Forma till åtta runda bollar eller biffar och stek i olja till fin färg och tills de är genomstekta.
  3. Löksallad/dressing: Skiva all lök tung, gärna med mandolin. Hacka persiljan. Vispa ihop dressingen och blanda med salladen.
  4. Servera viltfärsbiffarna med kokt couscous, bulgur eller kokt ris, tomatmarmelad, löksallad och gärna lite turkisk yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.