Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsbiffar med palsternackspuré och friterad lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med lite konjak och vispgrädde i färsen skapar du snabbt makalösa viltbiffar. Krämig palsternackspuré och krispigt friterad lök fulländar matupplevelsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med biffarna. Blanda ströbröd, kalvfond, grädde, soja, konjak och ägg i en bunke. Låt blandningen stå och svälla 15 minuter.
  2. Skala och riv löken grovt. Rör ner viltfärs, lök, svartpeppar och ev lite salt i gräddblandningen. Blanda till en smidig smet. Forma biffar av färsen. Det går lättast om du doppar fingrarna i vatten.
  3. Bryn lite smör i en stekpanna. Stek biffarna tre-fyra minuter på varje sida. Sänk sedan värmen och låt dem eftersteka några minuter.
  4. Gör purén. Skala palsternackorna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i mjölken i en gryta och koka dem mjuka. Häll av mjölken i en skål och spara den. Lägg palsternacksbitarna i en matberedare eller mixer och kör till en slät puré. Späd med mjölken till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Gör till sist den friterade löken. Skala och skiva löken tunt, gärna med en mandolin (skivningsredskap). Blanda löken med polenta.
  6. Hetta upp olja i en tjockbottnad stekpanna och fritera löken tills den är gyllene eller fritera i fritös i 190 grader. Låt röken rinna av på hushållspapper och salta lätt. Lägg upp biffar, puré och lök på tallrikar och servera, gärna med rårörd lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.