Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsbiffar med potatisklyftor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Härliga biffar som passar perfekt till helgen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och skär upp potatisen i tunna skivor. Håll rapsolja på en plåt. Sprid ut potatisklyftorna och salta lätt. Använd gärna timjan och rosmarin. Låt dem stå i ugnen i ca 30 min.
  2. Mosa enbären med en mortel. Medan potatisen är i ugnen blandar älgfärsen, ägg, mosade enbär, ströbröd och grädde i en bunke. Blanda ordentligt. Hacka och stek löken så den blir gyllenbrun. Häll seden ner löken i bunken och blada ihop med kryddor. Forma biffar i önskad storlek, större ger lite längre stektid. Stek i smör på medelvärme i ca 5 minuter.
  3. Ta ut potatisen ut ugnen och strö lite havssalt över

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.