- Serverar: 4 portioner
- Tid: 55 minuter
Skriv ut
Härliga biffar som passar perfekt till helgen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och skär upp potatisen i tunna skivor. Håll rapsolja på en plåt. Sprid ut potatisklyftorna och salta lätt. Använd gärna timjan och rosmarin. Låt dem stå i ugnen i ca 30 min.
- Mosa enbären med en mortel. Medan potatisen är i ugnen blandar älgfärsen, ägg, mosade enbär, ströbröd och grädde i en bunke. Blanda ordentligt. Hacka och stek löken så den blir gyllenbrun. Häll seden ner löken i bunken och blada ihop med kryddor. Forma biffar i önskad storlek, större ger lite längre stektid. Stek i smör på medelvärme i ca 5 minuter.
- Ta ut potatisen ut ugnen och strö lite havssalt över
Publicerat den
31 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar