Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsbiffar med selleripuré och lingonsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ljuvliga biffar serverade med mild selleripuré och tillbehör från skogens skafferi. Rådjursfärs kan mycket väl bytas ut mot älg-, hjort-, lamm- eller blandfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa samman leverpastejen med grädden i en skål. Lägg i färs, lök, ägg, salt, peppar. Blanda till en smidig färssmet. Forma till ganska tjocka biffar.
  2. Stek biffarna gyllene i smör på medelvärme. Håll biffarna varma medan du gör tillbehören.
  3. Skala och skär potatisen och sellerin i grova bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, stöt bitarna och tillsätt mjölken. Vispa till ett smidigt mos. Tillsätt persilja och smör. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ingredienserna till lingonsåsen och låt den stå svalt fram till servering. Servera gärna med stekt karljohan eller annan svamp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.