Ljuvliga biffar serverade med mild selleripuré och tillbehör från skogens skafferi. Rådjursfärs kan mycket väl bytas ut mot älg-, hjort-, lamm- eller blandfärs.
Instruktioner
- Mosa samman leverpastejen med grädden i en skål. Lägg i färs, lök, ägg, salt, peppar. Blanda till en smidig färssmet. Forma till ganska tjocka biffar.
- Stek biffarna gyllene i smör på medelvärme. Håll biffarna varma medan du gör tillbehören.
- Skala och skär potatisen och sellerin i grova bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, stöt bitarna och tillsätt mjölken. Vispa till ett smidigt mos. Tillsätt persilja och smör. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ingredienserna till lingonsåsen och låt den stå svalt fram till servering. Servera gärna med stekt karljohan eller annan svamp.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar