Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärspaj på älg

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Här är en helt underbar paj som är lätt att göra. Pajen är gjord på älgfärs men annan färs går nog lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjölet i en skål.Tillsätt kylskåpskallt smör i små tärningar samt vatten.Blanda till en deg.Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och låt stå svalt i 15 min.
  2. Gör fyllningen under tiden. Bryn chaminjonerna och löken och ta upp det ur pannan. Bryn köttfärsen,salta och peppra.Tillsätt tomatpuré och crème fraiche samt lök och svamp. Låt puttra en stund och smaka av.
  3. Fyll pajformen med älgfärsfyllningen, strö över ost och grädda i nedre delen i 200 grader ca 30-40 minuter.
  4. Servera med grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • jsprivat 16 augusti 2008

    Jättegod paj, den första köttfärspaj jag verkligen tyckt om. Hade ingen tomatpuré hemma så jag använde ketchup istället.. Som färs tog jag vildsvinsfärs.

  • babatikidido 15 juli 2010

    Verkligen jättegod paj! Gjorde pajen med hjortfärs, och det fungerade bra.

  • gml 6 januari 2013

    Toppengod paj! Följde receptet och det blev jättebra (lade bara till lite köttbuljong i fyllningen och kanske lite mer svamp och lök). Full pott i betyget!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.