Här är en helt underbar paj som är lätt att göra. Pajen är gjord på älgfärs men annan färs går nog lika bra.
Instruktioner
- Mät upp mjölet i en skål.Tillsätt kylskåpskallt smör i små tärningar samt vatten.Blanda till en deg.Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och låt stå svalt i 15 min.
- Gör fyllningen under tiden. Bryn chaminjonerna och löken och ta upp det ur pannan. Bryn köttfärsen,salta och peppra.Tillsätt tomatpuré och crème fraiche samt lök och svamp. Låt puttra en stund och smaka av.
- Fyll pajformen med älgfärsfyllningen, strö över ost och grädda i nedre delen i 200 grader ca 30-40 minuter.
- Servera med grönsaker.
Publicerat den
20 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod paj, den första köttfärspaj jag verkligen tyckt om. Hade ingen tomatpuré hemma så jag använde ketchup istället.. Som färs tog jag vildsvinsfärs.
Verkligen jättegod paj! Gjorde pajen med hjortfärs, och det fungerade bra.
Toppengod paj! Följde receptet och det blev jättebra (lade bara till lite köttbuljong i fyllningen och kanske lite mer svamp och lök). Full pott i betyget!