Dela steken i två stora bitar, pensla köttet med olja och låt dem sedan ligga framme så de blir rumstempererade. Börja under tiden på det övriga.
Kött - Grilla köttet på en varm grill eller i en grillpanna i ett par minuter tills de får ett fint mönster på båda sidor.
Sätt i en grilltermomenter i mitten av en köttbit och placera i ugnen på 125 graders värme . Stek tills termometern visar 58-63 grader (beroende på hur blodigt du vill ha köttet).
Potatis - Riv den skalade potatisen, salta, peppra och rör om det hela. Stek därefter potatisblandningen som kakor i smör och olja tills de känns mjuka och får en gyllenbrun färg.
Sås- Fräs hälften av löken i olja och häll i på fyra dl rödvin och buljongen. Koka ihop i tio minuter och red av med maizena sås redning (eller vanligt majsmjöl utrört i lite vatten).
Svamp - Fräs svampen i smör (använder du färsk svamp skall svampen fräsa tills all vätska dunstat bort), krydda med salt, peppar och finhackad lök.
Vrid några varv med salt och peppar på köttet , lägg upp på fat med potatiskakorna, sås och garnera med svampfräset.