Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfilé med råriven potatiskaka och rödvinssås

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättemört och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela steken i två stora bitar, pensla köttet med olja och låt dem sedan ligga framme så de blir rumstempererade. Börja under tiden på det övriga.
  2. Kött - Grilla köttet på en varm grill eller i en grillpanna i ett par minuter tills de får ett fint mönster på båda sidor.
  3. Sätt i en grilltermomenter i mitten av en köttbit och placera i ugnen på 125 graders värme . Stek tills termometern visar 58-63 grader (beroende på hur blodigt du vill ha köttet).
  4. Potatis - Riv den skalade potatisen, salta, peppra och rör om det hela. Stek därefter potatisblandningen som kakor i smör och olja tills de känns mjuka och får en gyllenbrun färg.
  5. Sås- Fräs hälften av löken i olja och häll i på fyra dl rödvin och buljongen. Koka ihop i tio minuter och red av med maizena sås redning (eller vanligt majsmjöl utrört i lite vatten).
  6. Svamp - Fräs svampen i smör (använder du färsk svamp skall svampen fräsa tills all vätska dunstat bort), krydda med salt, peppar och finhackad lök.
  7. Vrid några varv med salt och peppar på köttet , lägg upp på fat med potatiskakorna, sås och garnera med svampfräset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.