Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En bra bjudrätt för många. Godast om man kan skava köttet tunnt. Jag brukar göra denna rätt på älgkött men går lika bra med annan vilt eller fransyska på nöt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina den frusna köttbiten försiktigt, lagom mycket för att kunna skava millimetertunna skivor kött. Bryn köttet, täck med vatten och sätt i buljongtärningar och låt puttra i ca 45 min-1 tim (tiden beror på vilket kött du utgår ifrån, är det en fin rostbiff kan en kortare tid räcka för att få köttet mört). Blanda i grädden och vinet mot slutet och smaka av så att sältan känns bra.
  2. Fräs champinjonerna och blanda ner i grytan.
  3. Häll över blandningen i en ugnsform och täck med riven ost. Gratinera i ugn ca 20 min.
  4. Servera pressad potatis eller potatismos till med lite rårörda lingon och grönsaker

Kommentarer (1)

  • matjordis 8 november 2015

    Väldigt gott och enkelt! Eftersom jag inte gillar svamp uteslöts detta och vin fanns inte hemma, men maten smakade toppen ändå!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.