- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En bra bjudrätt för många. Godast om man kan skava köttet tunnt. Jag brukar göra denna rätt på älgkött men går lika bra med annan vilt eller fransyska på nöt
Instruktioner
- Tina den frusna köttbiten försiktigt, lagom mycket för att kunna skava millimetertunna skivor kött.
Bryn köttet, täck med vatten och sätt i buljongtärningar och låt puttra i ca 45 min-1 tim (tiden beror på vilket kött du utgår ifrån, är det en fin rostbiff kan en kortare tid räcka för att få köttet mört). Blanda i grädden och vinet mot slutet och smaka av så att sältan känns bra.
- Fräs champinjonerna och blanda ner i grytan.
- Häll över blandningen i en ugnsform och täck med riven ost. Gratinera i ugn ca 20 min.
- Servera pressad potatis eller potatismos till med lite rårörda lingon och grönsaker
Publicerat den
9 januari 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt gott och enkelt! Eftersom jag inte gillar svamp uteslöts detta och vin fanns inte hemma, men maten smakade toppen ändå!