Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltgryta/köttgryta med gin

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Mitt egna recept av gryta

Ingredienser

Instruktioner

Strimla eller tärna köttet. Krossa enbär, vitpeppar och svartpeppar. Bryn köttet i smör samt olja i omgångar, strö lite kryddor i smöret samt oljan innan du lägger i köttet, kryddornas smak växer fram lite bättre då man hettar upp dem i pannan. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt grädde, mjölk, gin och vatten (vätskan tillsätts efter behag) tillsätt soja efter behag samt samt smaka av med eventuellt mera kryddor och ev mera gin. Red såsen med maizena mjölet till lagom konsistens. Servera gärna med pressad potatis samt dekorera ev med någon kryddkvist. Vill man ha mera färg i grytan tillsätter man ev paprika i olika sorter eller andra rotfrukter efter behag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.