- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Godast på älgkött, en riktigt härlig gryta att gotta sig med tillsammans med gäster. Spännande smak med grönpeppar och svamp.
Instruktioner
- Strimla köttet. Bryn det i lite av smöret och ta sedan ur det ur stekgrytan. Skala och hacka löken. Fräs den i smör.
Tillsätt köttet, grönpeppar, soja och salt. Pudra över mjölet eller rör ut det i lite buljong innan det tillsätts.
Låt grytan puttra under lock 20 min..
Hacka den rensade svampen och fräs den i stekpanna.
Ha i grädden i köttgrytan och sjud upp. Smaka av med ev. mera kryddor och rör sist ner svampen innan du serverar.
- Passar bra till både kokt, pressad potatis eller ris.
Servera med en sallad med ingredienser efter vilken tid på året du serverar grytan.
Publicerat den
2 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar