Instruktioner
Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör. Lägg över i en gryta. Salta och peppra.
Finhacka löken. Skär selleri och morot i små tärningar. Skiva purjolök och vitlök. Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan. Rör ner rödvin, tomatpuré och viltfond. Bind in kryddorna i en påse av gasbinda. Lägg ner i grytan. Koka på svag värme under lock ca 50 min, tills köttet är mört.
Ta upp köttet och kryddpåsen ur grytan. Mixa grönsakerna. Lägg tillbaka i grytan och häll på grädden. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i köttet.
Skär baconet i strimlor och stek det. Strö bacon och persilja över grytan. Servera kokt potatis eller pasta till.
En mustig och kanongod gryta. Gjorde dock en del ändringar, tog hälften viltfond och hälften kantarellfond. Dessutom lät jag bli att mixa grönsakerna och blandade ner lite färsk svamp. Grytan kommer att bli en favorit, både till vardags och till fest.
Hur kan man kalla det viltgryta när det inerhåller fläsk?