- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Vad vore höst-och vinterkvällar utan viltgrytor med smak av skogens egna skafferi?
I skenet av levande ljus och med ett gott vin/öl till så har du här receptet på en njutbar kväll!
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken.
Bryn köttet och löken tillsammans i en gryta, i smör. Spar lite smör till svampen.
Bryn svampen i resten av smöret i en stekpanna.
Krydda köttet/löken i grytan med salt, peppar och enbär.
Häll buljongen över köttet och låt sjuda under lock i ca. 30 min. Pudra över mjölet eller rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt redningen till grytan. Häll även över grädden. Ge grytan ett uppkok och puttra sedan på svag värme i ytterligare 15 min. innan du tillsätter svampen och ev. mera kryddor om det behövs.
- Serveras med potatis, en sallad och lite vinbärsgelé.
Publicerat den
3 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar