Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltgryta med kantareller och enbär

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Vad vore höst-och vinterkvällar utan viltgrytor med smak av skogens egna skafferi? I skenet av levande ljus och med ett gott vin/öl till så har du här receptet på en njutbar kväll!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Bryn köttet och löken tillsammans i en gryta, i smör. Spar lite smör till svampen. Bryn svampen i resten av smöret i en stekpanna. Krydda köttet/löken i grytan med salt, peppar och enbär. Häll buljongen över köttet och låt sjuda under lock i ca. 30 min. Pudra över mjölet eller rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt redningen till grytan. Häll även över grädden. Ge grytan ett uppkok och puttra sedan på svag värme i ytterligare 15 min. innan du tillsätter svampen och ev. mera kryddor om det behövs.
  2. Serveras med potatis, en sallad och lite vinbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.