Om man har tillgång till viltkött, så är det här ett bra recept.
Instruktioner
- Blanda ströbröd med 1 dl grädde och låt svälla 5 minuter. Bryn den hackade löken i lite smör och låt den svalna.
- Tillsätt ägg, kryddor och den brynta löken i ströbrödsblandningen. Blanda ned färsen och rör den smidig.
- Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
- Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg. Lägg över bullarna i en gryta.
- Vispa ur stekpannan med 1 dl vatten och häll det i grytan tillsammans med 2 dl grädde och buljongtärningen. Låt småputtra i 5 minuter, red av såsen om den är tunn.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Köttbullarna smakar bäst nygjorda direkt ur pannan med lingonsylt, pressgurka och ett gott knäckebröd. Servera kokt mandelpotatis eller mos till.
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar