Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltköttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om man har tillgång till viltkött, så är det här ett bra recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd med 1 dl grädde och låt svälla 5 minuter. Bryn den hackade löken i lite smör och låt den svalna.
  2. Tillsätt ägg, kryddor och den brynta löken i ströbrödsblandningen. Blanda ned färsen och rör den smidig.
  3. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
  4. Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg. Lägg över bullarna i en gryta.
  5. Vispa ur stekpannan med 1 dl vatten och häll det i grytan tillsammans med 2 dl grädde och buljongtärningen. Låt småputtra i 5 minuter, red av såsen om den är tunn.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Köttbullarna smakar bäst nygjorda direkt ur pannan med lingonsylt, pressgurka och ett gott knäckebröd. Servera kokt mandelpotatis eller mos till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.