Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltlasagne med svamp och färskost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig festlasagne! Servera gärna med ett glas fylligt rödvin. Lasagnen blir även god med nötfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och rotsaker. Hacka löken och tärna moroten fint. Riv rotsellerin grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smör, lägg i färsen och stek allt gyllenbrunt.
  2. Tillsätt buljong, krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, örtkryddor och krossade enbär. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smör i en annan stor kastrull. Ta av från värmen, blanda ner vetemjölet och vispa till en jämn redning.
  5. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget och under vispning. Koka upp såsen och låt den sjuda minst 5 minuter. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  6. Varva köttfärsås, béchamelsås och lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med béchamelsåsen, strö över riven ost och grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter till fin färg.
  7. Blanda ihop färska örter med färskosten. Salta och peppra. Stek svampen i smör och lägg svamp och färskoströra ovanpå lasagnen vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.