En riktig festlasagne! Servera gärna med ett glas fylligt rödvin. Lasagnen blir även god med nötfärs.
Instruktioner
- Skala lök och rotsaker. Hacka löken och tärna moroten fint. Riv rotsellerin grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smör, lägg i färsen och stek allt gyllenbrunt.
- Tillsätt buljong, krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, örtkryddor och krossade enbär. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smör i en annan stor kastrull. Ta av från värmen, blanda ner vetemjölet och vispa till en jämn redning.
- Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget och under vispning. Koka upp såsen och låt den sjuda minst 5 minuter. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Varva köttfärsås, béchamelsås och lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med béchamelsåsen, strö över riven ost och grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter till fin färg.
- Blanda ihop färska örter med färskosten. Salta och peppra. Stek svampen i smör och lägg svamp och färskoströra ovanpå lasagnen vid servering.
Publicerat den
11 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar