Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltpaj med kantareller

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Den här pajen är så otrolig god och passar både som huvudrätt och bufférätt. Den passar extra bra på sensommaren/hösten och på kräftskivan, men för mig är det en året om paj bara för att den är så OEMOTSTÅNDLIGT god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen och knåda sedan samman allt ordentligt på ett bakbord så att det blir en jämn och fin deg. Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 9-10 minuter,
  2. Skala och skiva löken. Halvtina köttet och skär det i tunna strimlor. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg. Tillsätt köttstrimlorna och fräs ca 5 minuter (tills köttet inte längre är rosa/rött). Smaka av med salt och peppar. Fräs svampen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop riven ost, ägg, crème fraiche och paprikapulver. Blanda i det mesta av svampen (spara lite till garnering - gärna de små fina) och gräslöken (eller dillen). Lägg i det stekta köttet i ett lager i botten av pajen. Bred ut ägg- och svampfyllningen över köttet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Garnera den färdiga pajen med fräst svamp och finklippt gräslök eller dill. Servera med en god krispig sallad!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Grogg66 14 januari 2012

    Denna paj fick godkänt av familjen och gästerna. Ficj idéer om annan fyllning tex. tacoköttfärs eller bacon/skinka m.m.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.