Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltpytt med kantareller

 
Skriv ut

Du kan enkelt göra din egen skav om du har en fryst viltstek! Ta upp den ur frysen och låt den tina bara så pass att du med en vass kniv "karvar" av tunna köttskivor!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär renskaven i bitar. Rensa färska kantareller eller häll av spadet på kantareller på burk och skär i bitar. Tärna äpplena utan att skala dem först. Tärna paprika och lök. Strimla sellerin. Hetta upp smör i en stor stekpanna, lägg ner renskaven och stek under omrörning tills köttet fått lite färg. Lägg skaven i en skål så länge.
  2. Stek svampen och löken gyllenbruna. Blanda i renskaven och tillsätt äpple, paprika och selleri. Fortsätt steka tills grönsakerna är mjuka. Krydda med viltkrydda, salt och peppar. Häll i grädde och viltfond och smaka av med gelén.
  3. Servera med kokt potatis eller ris och rönnbärsgelé.
  4. Fler av mina recept hittar du på min blogg: http://cayennesrecept.blogspot.com/

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.