Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltskavsgryta med västerbottenpotatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik gryta med ett smakrikt potatismos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläsket i tärningar, skala löken och krossa enbären. Bryn fläsk och lök i en stekpanna, lyft upp och lägg i en gryta.
  2. Hetta upp lite matfett i stekpannan och bryn skaven. Strö över socker och lägg över skaven i grytan. Koka ur stekpannan med fonden och häll över i grytan tillsammans med rödvinet.
  3. Skölj linserna och lägg ner dem i grytan. Tillsätt lagerblad, enbär och rosmarin och låt puttra sakta ca 20 minuter. Smaka av med vinäger, honung, salt och peppar. Servera med västerbottenmos.
  4. Västerbottenmos: Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Sätt på den i lätt saltat vatten och koka den mjuk under lock, ca 10 minuter. Häll av kokvattnet.
  5. Mosa potatisen i kastrullen med elvisp eller potatisstöt eller pressa den genom en purépress. Värm gärna mjölken. Späd med den under omrörning tills moset fått lagom konsistens. Rör eller vispa moset luftigt, rör ner osten och smaka av med salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.