Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltskavspiroger med tranbär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Älg- och renskav är både gott och fettsnålt och passar utmärkt som fyllning i piroger. Dessa piroger är lika goda med ett glas öl en fredagskväll som på utflykten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt köttet tina. Gör degen: Värm mjölk och olja till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt degvätskan och rör tills jästen löst sig.
  2. Rör ner salt, rågmjöl och vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta samman till en deg. Låt degen jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Fräs under tiden svamp, lök och vitlök i smöret, tills vätskan har försvunnit. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Pudra 1 msk mjöl över blandningen. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör om och blanda ner tranbär och timjan. Smula buljongtärningen över blandningen och häll i vattnet. Låt koka upp och tjockna. Tillsätt persiljan.
  5. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda samman den. Dela degen i 8 bitar och kavla ut dem till rektanglar, ca ½ cm tjocka.
  6. Fördela fyllningen på degbitarna. Vik in sidorna och rulla samman pirogerna. Lägg dem med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda dem ca 10 minuter. Servera gärna de nygräddade pirogerna med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.