Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltstek med messmörssås och lingon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Har ännu inte lagat detta recept. Men det lär nog inte dröja så länge!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula enbär och lagerblad tillsammans med timjan, salt och peppar och klappa in steken med det. Skala morötter och lök och skär i grova bitar. Hetta upp smöret och bryn köttet runt om några minuter tills det fått fin färg. Stek morötterna och löken lätt och salta och peppra. Stick en tjock stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Lägg steken i en ugnsfast form och lägg morötter och lök runt om. Stek tills termometern visar 70 grader, då är köttet fortfarande rosa inuti. Låt det vila innan du skär upp det.
  2. Koka upp vatten, fond och timjan. Låt det reducera utan lock tills hälften återstår. Späd med grädden och låt det koka samman i ca 5 minuter. Tillsätt messmör och Madeira och blanda väl. Red av med Maizenaredning till önskad konsistens. Strö i lingon och smaka av med salt och peppar. Skär upp köttet i tunna skivor och salta och peppra mellan skivorna.
  3. Servera med morötter och och lök, kokt mandelpotatis och gröna bönor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mimmen 5 augusti 2011

    Såsen blir jättegod! Verkligen pricken över i. Jag tog sherry och lingonsylt i, för jag hade inte Madeira och lingon hemma. Det blev kanongott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.