Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbär i smördeg med fläderskum

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla goda ting äro tre: smördeg, fläder och vinbär i en god bakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skär smördegen i fyrkanter 8 x 8 cm.
  3. Pensla ovansidorna och baka smördegsplattorna i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Skär av toppen på smördegsplattorna när de svalnat och använd som lock.
  5. Vispa äggulorna, strösockret och flädersaften i en bunke och ställ bunken i ett vattenbad, kastrull med kokande vatten. Vispa hela tiden tills skummet börjar bli fast och varm. Ta upp bunken ur vattenbadet.
  6. Rensa vinbären och lägg ner dem i smördegsbottnarna. Häll över fläderskummet. Lägg på smördegslocken och pudra med florsocker före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.