De röda vinbärens syrlighet kommer till sin rätt tillsammans med den söta chokladfyllningen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt havregryn, socker och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.
- Koka upp grädde, smör, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka på svag värme i 10-15 minuter, smeten ska börja tjockna. Ta av kastrullen från plattan.
- Dela chokladen i bitar och låt den smälta i kastrullen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över röda vinbär. Låt pajen stelna i kylen. Gärna över natten.
- Servera pajen med vispad grädde.
Publicerat den
27 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar