Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbål

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Vinbål som passar på kalas, fester och buffe. Gör ett stort isblock håller bålen kyld. Isblocket kan dekoreras med frukter som skivade jordgubbar och citronmeliss. Exempelvis kan du frysa två halvfyllda mjölkpaket med vatten, skivade jordgubbar samt några blad citronmeliss. När de fryst tar du bort paketet och har två fina isblock.

Ingredienser

Instruktioner

Se till att rödvin, vitt vin och fruktsoda är kallt. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Skala och tärna äpplet. Skala och skiva apelsinen. Lägg iskuber eller block i botten på en stor skål som passar till bål. Häll rött vin, vitt vin samt fruktsoda. Rör i frukt- eller bärlikör. Tillsätt frukten. Tillsätt ev. ett eller två halvliters isblock eller ca 30 isbitar. Rör om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.