Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärskaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12-20 portioner
Skriv ut

Mjuk sockerkaka med marängtäcke med lite syrliga röda vinbär. Marängen är frasig överst o söt o mjuk inuti. Gott mot det syrliga.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll i en långpanna. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter. ta ut kakan. Höj värmen till 225 grader Vispa äggvitorna hårt, rör ner socker, vanilj och vinbären. Bred ut över kakan o grädda i 3-5 minuter eller tills kakan fått en gyllenbrun färg. Marängen blir inte hård. Den blir bara lite frasig överst. Skär kakan i bitar o servera

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • matPia 27 juni 2008

    Tack Amika, jag har letat efter det här reseptet i flera år.Nu väntar jag på att vinbären ska mogna. MatPia

  • NilsAlva 14 september 2009

    Supergod kaka! Rekomenderas verkligen.

  • 0810 12 augusti 2010

    Kanon kaka.. Bakade denna till mannens jobb och den var högt uppskattad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.