Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärskaka/fyriskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Det här är en kaka som min mamma och pappa brukar göra. Det är en variant på fyriskaka med vinbär istället för äpplen som gör att kakan blir sådär härligt syrlig och god. De gör den med röda vinbär men svarta funkar också utmärkt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ungstemp: 175 grader
  2. Smöra och bröa en rund form (går bra med vilken form på formen som helst) som är ca 20-25 cm i diameter. Om du har en minder form blir kakan lite tjockare och saftigare.
  3. Smält matfettet och låt de svalna lite, rör sedan samman det med sockret tills det blir lite luftigt.
  4. Tillsätt ett ägg i taget i smeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör ner mjölken.
  5. Häll i smeten i formen och strö över de rensade vinbären. Mängden beror på tycke efter smak. Mer vinbär blir saftigare men lite syrligare. Om bären är frysta åker de ner i kakan, färska bär åker bara ner en liten bit.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-40 min.
  7. Kakan kan serveras kall eller varm, passar bra med vaniljsås eller glass. Lägg en klick grädde på den avsvalnade kakan och garnera med färska vinbär så blir de en enkel men fin tårta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.