Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärskaka med kolaglasyr

 
  • Serverar: 36 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Syrlig och söt kaka med vinbär. Gott med kardemumma i. Betygsätt gärna om du har gjort denna och kika in på emmabylove.blogg.se

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, mjölk och kardemumma i ägg-smeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det under omrörning i smeten. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 25 x 35 cm. Strö över 3 dl vinbär. Grädda kakan på andra falsen nedifrån ca 30 min. Låt svalna. Blanda färskost och kolasås och bre det över kakan. Gör ett räfflat mönster med en gaffel. Garnera med ca 2 dl vinbär. Skär kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.