Syrliga kakor, som inte blir en fluffig sockerkaka utan mer härligt sega i konsistensen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form med bakplåtspapper, ca 25x30 cm.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt det svalna något och blanda ner i smeten, vänd i vetemjöl. Riv mandelmassan fint och vänd ner i smeten.
Häll smeten i formen.
- Vänd bären i socker och maizena och fördela dem över smeten. Strö över mandel.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter.
- Koka undertiden upp apelsinskal, apelsinsaft, socker, vatten och honung i en kastrull. Låt lagen koka 2-3 minuter tills den tjocknat något.
- Ta ut kakan och ringla över apelsinsirapen. Låt kakan kallna och skär den i bitar.
Servera med vaniljvisp eller grädde.
Publicerat den
2 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar