Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärskakor med apelsin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Syrliga kakor, som inte blir en fluffig sockerkaka utan mer härligt sega i konsistensen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper, ca 25x30 cm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och låt det svalna något och blanda ner i smeten, vänd i vetemjöl. Riv mandelmassan fint och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen.
  3. Vänd bären i socker och maizena och fördela dem över smeten. Strö över mandel. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter.
  4. Koka undertiden upp apelsinskal, apelsinsaft, socker, vatten och honung i en kastrull. Låt lagen koka 2-3 minuter tills den tjocknat något.
  5. Ta ut kakan och ringla över apelsinsirapen. Låt kakan kallna och skär den i bitar. Servera med vaniljvisp eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.