Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsmaräng

 
Skriv ut

Jättegod tårta som jag brukar göra. Om man vill kan man byta ut de röda vinbären mot andra bär el frukt, eller strunta helt i bär / frukt, lika god iaf! ca 10-12 bitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Klä en långpanna ca 25x35 cm, med smort bakplåtspapper. Sätt ugnen på 150 grader. Rör margarin och socker poröst och tillsätt gulorna ett i taget under kraftig vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tilsammans med mjölken. Bred ut smeten i långpannan. Hacka nötterna grovt och strö dem över kaksmeten.
  2. Marängen: Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret. Bred marängen över smeten i långpannan.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Stjälp upp kakan när den svalnat något. Låt den kallna (hit kan kakan förberedas, gärna dagen innan den skall serveras). Dela bottnen i två delar och lägg samman dem med den vispade grädden och röda vinbär mellan. Garnera med röda vinbär. Ställ tårtan kallt innan den skall ätas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.