Vem kan tacka nej till en liten, läcker muffins till fikat? Speciellt denna vinbärsmuffins med citronsmak som har en topping av philadelphiaost och grädde.
Instruktioner
- Ugn: 200º
- Vispa smör och råsocker. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Blanda samman vetemjöl, salt, bakpulver och citronskal, och rör ner i äggsmeten. Tillsätt gräddfilen och rör om.
- Fördela smeten i dubbla muffinsformar och grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter. Låt dem svalna på galler.
- Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur vattnet och smält gelatinet i en skål i mikron ca 10 sekunder på full effekt eller i en kastrull på spisen.
- Vispa äggvitan hårt till toppingen. Blanda ner florsockret och det smälta gelatinbladet. Rör ner philadelphiaosten och den vispade grädden.
- Vispa så att allt blandas. Låt stå i kylen tills det stelnar, ca 30 minuter.
- Lägg toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa toppingen på de avsvalnade muffinsen.
- Toppa med vinbär eller hallon.
Publicerat den
31 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar