Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärspaj med choklad

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

De röda vinbärens syrlighet kommer till sin rätt tillsammans med den söta chokladfyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt havregryn, socker och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.
  3. Koka upp grädde, smör, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka på svag värme i 10-15 minuter, smeten ska börja tjockna. Ta av kastrullen från plattan.
  4. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i kastrullen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över röda vinbär. Låt pajen stelna i kylen. Gärna över natten.
  5. Servera pajen med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.