- Serverar: 25 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Denna kaka har blivit ett måste hos mig varje år , då vinbären mognat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en långpanna ca 30-40 cm eller klä den med bakpapper.
- Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör smeten slät mellan varje ägg. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret , tillsätt gräddmjölken. Rör smeten slät.
- Lägg vinbären i en plastpåse och tillsätt potatismjölet. Skaka om så att alla bären blir jämnt mjölade. Strö ut dem jämnt över kaksmeten.
- Hacka snabbt samman alla ingredienserna till strösseln och strö den smuliga massan över kakan. Smöret ska vara kallt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Skär upp kakan i rutor när den kallnat.
Publicerat den
3 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte gott. Det enda problem är att degen på kanten kommer lite över det frasiga.