Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsrutor med kokos

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

De röda vinbärens lätt syrliga smak passar utmärkt i bakverk, i synnerhet när de som här kombineras med ett sött kokosströssel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver.
  2. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt ihop degen, för hand eller med maskin.
  3. Smöra lätt en form, ca 20x30 cm. Tryck ut degen i formen. Repa vinbären och fördela dem över degen.
  4. Gör toppingen. Blanda kokos, socker och vaniljsocker.
  5. Smält matfettet och häll det över kokosblandningen. Rör om väl. Fördela toppingen över bären.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan svalna i pannan innan den skärs i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.