Finns det något bättre än sommartårtor med trädgårdens bär? Här står syrliga vinbär mot söta nötbottnar och frisk lemoncurdkräm.
Syrligt, sött och friskt - i samma tugga!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver. Rör ner de malda nötterna och blanda allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och dela den i två lika tjocka bottnar.
- Rör ut vinbärsgelén i lite vatten och bred ut den över en undre botten. Vispa grädden. Blanda lemon curd och färskost. Tillsätt rivet citron skal och vaniljsocker. Vänd ner hälften av den vispad grädden.
- Bred krämen över vinbärsgelén. Lägg på den översta tårtbottnen och bred ut resterande grädde. Toppa med röda vinbär.
Publicerat den
24 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar