Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärstårta

 
Skriv ut

Finns det något bättre än sommartårtor med trädgårdens bär? Här står syrliga vinbär mot söta nötbottnar och frisk lemoncurdkräm. Syrligt, sött och friskt - i samma tugga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver. Rör ner de malda nötterna och blanda allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och dela den i två lika tjocka bottnar.
  3. Rör ut vinbärsgelén i lite vatten och bred ut den över en undre botten. Vispa grädden. Blanda lemon curd och färskost. Tillsätt rivet citron skal och vaniljsocker. Vänd ner hälften av den vispad grädden.
  4. Bred krämen över vinbärsgelén. Lägg på den översta tårtbottnen och bred ut resterande grädde. Toppa med röda vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.