En saft som passar både röda och svarta vinbär. Och som kan smaksättas på olika sätt.
Instruktioner
- Skölj vinbären och låt stjälkarna vara kvar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i vinbären. Koka tills de ha avgivit sin saft, ca 10 minuter.
- Häll upp vinbärsmassan i en silduk och låt saften rinna av ordentligt. Mät upp all saft och häll ner den i en gryta.
- Koka upp och tillsätt sockret. Koka upp igen och skumma av. Rör ut natriumbensoat i lite av saften och tillsätt detta med resterande del.
- Häll saften i varma, väl rengjorda flaskor. Förslut flaskorna och förvara svalt.
- Tips! Kanelstänger är gott att smaksätta svartvinbärssaft med. Vaniljstång och stjärnanis är gott att smaksätta rödvinbärssaft med. Tillsätt kryddorna vid kokning.
Publicerat den
21 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev jättegott! Provade med vita och även med 50-50 röda-svarta
Vaniljstång och stjärnanis var en hit! Supergott. Tack för att du delat med dig receptet.
Jättegott och enkelt!
God! Blandade 1½ kg röda vinbär med ½ kg äpplen. Använde den mindre mängden socker. Blev ca tre liter saft, perfekt! Tack för ett bra recept :D