Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärssaft

(4 kommentarer)  
Skriv ut

En saft som passar både röda och svarta vinbär. Och som kan smaksättas på olika sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj vinbären och låt stjälkarna vara kvar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i vinbären. Koka tills de ha avgivit sin saft, ca 10 minuter.
  2. Häll upp vinbärsmassan i en silduk och låt saften rinna av ordentligt. Mät upp all saft och häll ner den i en gryta.
  3. Koka upp och tillsätt sockret. Koka upp igen och skumma av. Rör ut natriumbensoat i lite av saften och tillsätt detta med resterande del.
  4. Häll saften i varma, väl rengjorda flaskor. Förslut flaskorna och förvara svalt.
  5. Tips! Kanelstänger är gott att smaksätta svartvinbärssaft med. Vaniljstång och stjärnanis är gott att smaksätta rödvinbärssaft med. Tillsätt kryddorna vid kokning.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • emmha 3 augusti 2010

    Blev jättegott! Provade med vita och även med 50-50 röda-svarta

  • stinakarl 11 augusti 2010

    Vaniljstång och stjärnanis var en hit! Supergott. Tack för att du delat med dig receptet.

  • Penne 21 juli 2011

    Jättegott och enkelt!

  • Cassiopeya 15 januari 2012

    God! Blandade 1½ kg röda vinbär med ½ kg äpplen. Använde den mindre mängden socker. Blev ca tre liter saft, perfekt! Tack för ett bra recept :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.