Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vindaloo Tikka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Min variant av Vindaloo

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered köttet genom att skära i bitar ca 3 cm och lägg det i en bunke. Blanda 1 msk koriander,chillipulver,gurkmeja och spiskummin i en liten skål, häll sedan över detta över köttet tillsamans med yoghurten och 3 msk vinäger. Blanda väl och låt dra i kyl ca 1-2 timmar.
  2. Skala och hacka vitlök och ingefära och kör i mixer med lite olja tills det blir en fin pasta. Hacka löken fint likadant med pirri pirrin och paprikan lägg i samma skål.
  3. Tag en wokpanna eller stekpanna med hög kant och sautera köttet med all sin marinad på medelgod värme i 10 min, häll sedan över köttet i en stor gryta.
  4. Tag sedan och hetta upp olja i wok eller stekpanna och lägg i senapsfröna, tillsätt 3 msk koriander,gurkmeja,chillipulver,lagerblad och spiskummin när senapsfröna börjat "knäppa" tillsätt sedan vitlök och ingefärspastan och slutligen lök,pirri pirri och paprika låt gå i pannan tills löken ser genomskinlig ut.
  5. Häll sedan över detta till köttet och tillsätt de krossade tomaterna och pure´n koka på hög värme i ca 30 min sänk sedan värmen och låt puttra tills köttet är mört.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • saaandris 15 augusti 2010

    Detta lät supergott. Ska testa! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.