Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vingele

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ovanlig men god efterätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinplattorna i blöt i kallt vatten. Blanda socker och vatten och värm upp tills sockret smälter. Vrid ur gelatinplattorna och smält dem i sockerlagen
  2. Ta grytan från värmen och tilsätt vinet. Häll lite av blandningen i en form som sköljd med kallt vatten. Sätt den kallt.
  3. När gelen i formen är hård, lägger man ett lager med vindruvor på. Häll försiktig lite mer av den flytande gelen över. Sätt in formen kallt till gelen är hård. Lägg i fler druvor, häll på mer gelé och fortsätt tills all gele är använd.
  4. Låt gelen stå kallt till nästa dag.
  5. Vid servering så lossar man försiktig med en kniv längs kanten av formen och dopper formen ett ögonblick i varmt vatten. Lägg serveringsfatet över formen och vänd snabbt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.