Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinglögg

 
Skriv ut

Egen glögg smakar allra mest och bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kanelen lätt.
  2. Skölj och torka citronen väl. Skala citronen med en potatisskalare så att bara det yttersta gula kommer med.
  3. Lägg kanel, nejlikor, ingefära, kardemummakärnor och citronskal i en glasburk. Slå på spriten och sätt lock på burken. Låt stå i rumstemperatur över natten.
  4. Sila ifrån kryddorna och blanda extraktet med vin, socker och vaniljsocker.
  5. Slå upp glöggen på flaskor med skruvkork. Förvara svalt.
  6. Vänd några gånger så att sockret löser sig.
  7. Värm glöggen och servera med skållad mandel och russin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.