Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkokt baconlindad smålök

 
Vinkokt baconlindad smålök Vinkokt baconlindad smålök
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kanon till buffé! Den är god både varm och kall. Jag hade denna på påskbordet. Kommer ha den många gånger till. En 5:a i betyg fick den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och koka den nästan mjuk vin, kalvfond och balsamvinäger. Löken ska fortfarande vara hård i mitten.
  2. Vira in lökarna tillsammans med ett litet salviablad i en skiva bacon.
  3. Krydda med svartpeppar och baka i ugnen på 225 C i ca 10 minuter.
  4. Stick en tandpetare i löken och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.