- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Bara att ösa ihop – sen sköter ugnen resten. En väldigt enkel och god gryta för lata dagar. Sätt gärna på grytan på låg värme på morgonen – så står den klar när du kommer hem.
Instruktioner
- Dela kycklingen i bitar och bryn i en panna, lägg över i lergrytan. Täck med tomater, svamp, halv purjo i bitar, vinet, 6 krossade vitlöksklyftor, paprika i bitar, vispgrädde, 2 buljongtärningar och några kvistar färsk salvia eller timjan.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i 2 timmar. Har du en AGA-spis och gott om tid – använd sjudning-ugnen, som på ca 100 grader, i minst fem timmar.
- När kycklingen är klar kan du börja med bulgur.
Använd fettet från pannan, där du stekt kycklingen, och häll det i en kastrull. Bryn skivad purjo, 2 skivade vitlöksklyftor. Häll på olivoljan, bulgur, 1 buljongtärning, svartpeppar och 5 dl kokt vatten.
- Koka upp och sänk värmen till lägsta i fem minuter, stäng av värmen och låt den stå på plattan i ytterligare 10 minuter. Bryn bönorna och vitlöken i smör eller olivolja och smaksätt med salt och peppar.
- Bland bulgur med bönorna i stekpannan – eller servera separat tillsammans med kycklinggrytan.
Publicerat den
18 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar