Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkokt kyckling i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Bara att ösa ihop – sen sköter ugnen resten. En väldigt enkel och god gryta för lata dagar. Sätt gärna på grytan på låg värme på morgonen – så står den klar när du kommer hem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i bitar och bryn i en panna, lägg över i lergrytan. Täck med tomater, svamp, halv purjo i bitar, vinet, 6 krossade vitlöksklyftor, paprika i bitar, vispgrädde, 2 buljongtärningar och några kvistar färsk salvia eller timjan.
  2. Sätt in i ugnen på 175 grader i 2 timmar. Har du en AGA-spis och gott om tid – använd sjudning-ugnen, som på ca 100 grader, i minst fem timmar.
  3. När kycklingen är klar kan du börja med bulgur. Använd fettet från pannan, där du stekt kycklingen, och häll det i en kastrull. Bryn skivad purjo, 2 skivade vitlöksklyftor. Häll på olivoljan, bulgur, 1 buljongtärning, svartpeppar och 5 dl kokt vatten.
  4. Koka upp och sänk värmen till lägsta i fem minuter, stäng av värmen och låt den stå på plattan i ytterligare 10 minuter. Bryn bönorna och vitlöken i smör eller olivolja och smaksätt med salt och peppar.
  5. Bland bulgur med bönorna i stekpannan – eller servera separat tillsammans med kycklinggrytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.