På västkusten är vi bortskämda med färska skaldjur och blåmusslor kan man plocka själv i stora delar av Bohuslän. Annars köper man levande musslor av sin fiskhandlare. Blåmusslor kan med fördel serveras med en varm vitlökssås men jag har valt vitt-vinssås i detta recept.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Gott!! Jag drog ner på vinet till hälften och hällde på lite grädde.
Det blir full pott från oss, hade 3 vitlöksklyftor istället för schalottenlöken. Åh vad gott det blev! Bröd och rökta räkor oxå. :)
Blev jättebra! Tusen tack för receptet. Gick in på systembolaget och frågade om passande vin och de rekomenderade "De Bortoli". Blev jättegott. Nästa gång ska jag testa en aningen torrare vin då detta var sött.
Kaneta, grädde har jag provat med bra resultat, det går också bra med Créme Fraiche
Klart godkänt.. Vi hade vitlöks bröd till Gott