Vinkokta blåmusslor

På västkusten är vi bortskämda med färska skaldjur och blåmusslor kan man plocka själv i stora delar av Bohuslän. Annars köper man levande musslor av sin fiskhandlare.
Blåmusslor kan med fördel serveras med en varm vitlökssås men jag har valt vitt-vinssås i detta recept.

Vinkokta blåmusslor
Källa: privat bild Malin Dingfors
Uppladdad av: bluepred
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

40 st blåmusslor
4 dl vitt vin (torrt)
100 g smör
2 st schalottenlökar
1 knippa hackad persilja
0.5 krm malen svartpeppar

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
21090
Sparat:
198

Gör så här

Tvätt musslorna under kallt vatten och släng ev. öppna musslor.
Finhacka löken och persiljan.
Fräs löken i en klick av smöret så den blir glansig utan att få färg, peppra.
Tillsätt vinet och och öka värmen. När det är varmt lägg i musslorna och sätt på ett tätslutande lock. Det tar ca 7-8 min på stark värme innan alla musslorna har öppnat sig .
Häll över buljongen i en kastrull (håll musslorna varma under lock) och tillsätt persiljan och klicka i smöret under vispning. Smaka av och häll tillbaka buljongen över musslorna. Hetta upp anrättningen och servera med vitt bröd. Garnera ev. med lite av den hackade persiljan
Njut med ett glas torrt vitt vin till.
Dela

LIKNANDE RECEPT

av popik
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.