Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkokta färska musslor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Så enkelt, så gott!

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta, knacka och borsta musslorna i kallt vatten. Kasta de som inte stänger sig. Hacka löken fint, fräs med peppar i smöret. Tillsätt vinet, koka upp. Lägg i musslorna. Koka på hög värme tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Häll över spadet i en annan kastrull, blanda ner grädde och hackad persilja i spadet. Koka häftigt några minuter. Slå spadet över musslorna antingen tillbaka i kastrullen eller över upplagda musslor på varma sopptallrikar. Servera paine riche till samt ett glas vitt vin av samma sort som musslorna kokats i.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • reko00 4 januari 2009

    Tack ! Det var gott riktigt gott God Fortsätning

  • fredrikopetra 9 april 2013

    Sjukt galet gott!!!!! TACK!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.