Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkyckling med örtris

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helt oemotståndligt gott blir det när kycklingbitarna får brässera sig möra och dra till sig smaker & kryddor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Fräs i stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt den hackade löken, vinet & kryddorna och buljongtärningen, häll på lite vatten så det nästan täcker, låt brässera ca 20-25 min, tillsätt mer vatten då och då.
  2. Avsluta kycklinggrytan med matlagningsgrädde & red av såsen med vetemjöl + vatten. Smaka av med salt och peppar! Servera grytan till buljongkokt ris blandat med gröna färska örter. Såsen av denna gryta är försvinnande god

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Avantasia 5 augusti 2008

    Jag tyckte den här rätten var jättegod! Kycklingen blev mör och vinet gjorde att rätten fick en god smak. Jag hade i lite mer cayennepeppar så det blev lite "sting" i. Jag gjorde halva satsen vilket gick utmärkt. Blev lite simmig så jag tillsatte lite maizena-redning. Men i det stora hela en rätt som jag kommer göra igen! Tack!

  • MrsG 1 april 2009

    Kycklingen blev kanon och jag kommer definitivt göra den igen. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.