Instruktioner
Sätt på ugnen på 200 grader, mixa ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg tryck ut den en form och låt vila i 30 min i kylen.
Skala och kärna ut och skär äpplena. Mjukstek 3-4 miuter i smör i en kastrull, tillsätt socker kardemumma och citron. Ställ åt sidan .
Toscasås: Skålla, skala oh mixa mandeln, smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och vetemjöl, därefter mald mandel och grädde. Ge blandningen ett rejält uppkok. Ställ åt sidan.
Fördela äpplena i botten av pajformen. Täck äpplena med toscasmet och grädda pajen i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
När den har svalnat river man choklad och lägger lite bär på, servera med vaniljsås, glass eller grädde
Oh det var den godaste äppelpajen jag ätit min familj älskade den Tack för den en stark 5 + FÖR DEN PAJEN tack tack Hälningar Siv
En riktig höjdare. Gjorde lite små justeringar 100 g smör och 100 g mandel 1 1/2 dl socker 1 msk sirap 2 msk grädde och 3 msk vetemjöl . Jag tyckte den satsen tosca räckte gott och väl.