Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig fisk och räkor i vinsås

 
Festlig fisk och räkor i vinsås Festlig fisk och räkor i vinsås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Använd en vit fisk du tycker särskilt mycket om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fiskfiléerna i tärningar. Häll på vatten så att det precis täcker och smula i en buljongtärning. Koka upp och sjud på svag värme ett par minuter.
  2. Ta upp fisken med hålslev och ställ åt sidan. Häll ner vinet i fiskspadet och koka ihop tills 3 dl vätska återstår.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den får färg. Rör ner mjölet och vispa i det reducerade fiskspadet och grädden. Koka såsen 5 minuter. Salta och peppra.
  4. Sila ner såsen i kastrullen, lägg i fisken, räkorna och de tinade ärterna. Värm försiktigt. Servera med potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.