En välsmakande och festlig stek med en härlig vinsås.
Instruktioner
- Skär rödlök, morot, champinjoner och selleri i mindre bitar. Skär vitlöken i tunna skivor.
- Lägg köttet i en skål och lägg grönsakerna ovanpå
och häll på vinet. Låt marinera över natten. Vänd steken någon gång.
- Nästa dag: Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp köttet och vänd i vetemjöl. Stek köttet hastigt runt om i olivolja i en panna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Krydda.
- Stek grönsakerna i en panna och lägg dem sedan runt
köttbiten. Ös över marinaden och sätt in i ugnen.
Öppna då och då och ös över marinaden på köttet.
Stek i ca 2 timmar, vid ca 70-75 grader är steken ljus rosa.
- Potatispuré
Skala och koka potatisen. Mosa eller pressa den och vispa i smör och mjölk så att det blir luftigt. Vispa i parmesan, muskot, salt och peppar. Riv basilikablad och rör ner.
- Såsen gör du genom att ta vara på marinaden och
grönsakerna i formen.
- Passera grönsakerna och marinaden genom en sil och
koka upp i en kastrull. Om du vill ha en tjockare sås kan du röra ihop lite smör och mjöl som du rör ut i såsen.
- Servera köttet i skivor med potatispuré, sås och gröna ärtor.
Publicerat den
23 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar