Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En fantastisk sås till laxrätter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop vatten, buljongtärning och vetemjöl och koka upp det under omrörning. Blanda äggulor med creme fraiche/matlagningsgrädde. Hacka räkor och dill.
  2. När fisken är färdig i ugnen, slå av fiskspadet, ca 1 dl och tillsätt detta i såsblandningen. Tillsätt också ägguleblandningen och sjud såsen under omrörning. OBS. Såsen får ej koka. Då skär den sig.
  3. Smaka av med citronsaft och lite cayennepeppar. Tillsätt den hackade dillen och räkorna innan saltmängden justeras
  4. Serveras gärna ihop med ugnsbakad lax. Se sep. recept.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.