Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinsorbet

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 12 timmar 30 minuter
Skriv ut

Rosévin har blivit en älskad sommarfavorit för många. Att förädla den rosa drycken till en svalkande vinsorbet är något jag varmt kan rekommendera.

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter. Värm sockerlagen, ta upp och krama ur gelatinet. Lägg det i den varma sockerlagen, rör om tills det har löst upp sig. Ta av blandningen från plattan. Häll i vinet och häll över allt i en skål eller bunke som placeras i kylen i några timmar, eller över natten. Kör sedan allt i glassmaskin. Först mot slutet, när massan börjar bli fast, tillsätter du äggvitan. Servera gärna i höga glass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.