Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vintergryta med torsk, chorizo och svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad matig gryta med mycket smak och en smart allt-i-ett-lösning. Korven och torsken är i fin samklang, och svampen och potatisen ger en härlig mustig och mättande känsla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär eller bryt svampen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och skiva potatisen. Skär chorizokorven i slantar.
  2. Hetta upp lite olja i en stor gryta. Fräs schalottenlök, vitlök, svamp och korv på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, buljong och vin.
  3. Häll i potatisskivorna. Smaksätt med salt, peppar och rosmarin. Låt småkoka under lock tills potatisen mjuknat.
  4. Skär fisken i bitar och lägg i. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter eller tills fisken vitnat. Smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft.
  5. Dekorera med lite färsk rosmarin. Servera genast med en bit gott bröd att suga upp den goda såsen med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.